Browse Exhibits (2 total)

Any Espriu a les Biblioteques de la URL

Aquesta exposició mostra el material que la Universitat Ramon Llull aporta a l'any Espriu en el marc de l'exposició "Espriu a les biblioteques universitàries":

En primer lloc, mostrem portades d'obres de Salvador Espriu especialment relacionades amb la Bíblia. Hem donat prioritat a primeres edicions sempre que hem pogut.

En segon lloc, presentem un conjunt de materials originals manuscrits o mecanoscrits de Salvador Espriu, bé siguin poemes, cartes o d'altres proses, procedents de la Biblioteca de Montserrat.

Finalment, oferim una col·lecció d'entrevistes a Salvador Espriu publicades en diferents diaris. Són entrevistes que no han estat recollides a l'Obra Completa de Salvador Espriu (Edicions 62 i Centre de documentació i estudi Salvador Espriu) i que formen part del llegat Josep Lluís Bronchal dipositat a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona.

Agraïm la col·laboració i l'assessorament de la professora Sílvia Coll-Vinent. 

 

Jesuïtes a les Terres de l'Ebre: servei i ciència

Aquesta exposició pretén destacar la tasca que la Companyia de Jesús realitzà a les Terres de l'Ebre, una tasca desenvolupada al llarg de gairebé 150 anys.

L'any 1863 la Companyia de Jesús a Espanya es dividí en dues províncies: Castella i Aragó. L'any següent s'establí en aquestes Terres, instal·lant el Col·legi Màxim de la província d'Aragó a la ciutat de Tortosa i més tard s'amplià a Roquetes.

El desembre de l'any 2011 els darrers jesuïtes científics de l'Observatori de l'Ebre se'n van anar a Barcelona, i amb motiu del comiat definitiu de la Companyia de Jesús d'aquestes Terres, la Biblioteca de l'Observatori de l'Ebre va preparar aquesta exposició homenatge.

La mostra fa un repàs històric destacant la tasca religiosa, social i científica de la Companyia a aquestes Terres, i exhibeix alguns documents dipositats a la Biblioteca de l'Observatori de l'Ebre, que formen part del llegat deixat pels jesuïtes.

,